Årets sista inlägg?

Det fins nog en stor risk för det.

Idag har jag inte gjort så mycket.
Sov länge efter att jag tittade på juniorvm matchen i hockey inatt.
Sov länge och var väl igång runt 12-snåret, fick strax därefter ett sms från A som undrade om jag ville gå på Eskilstunarevyns genrep. Tackade jag till det.

Innan dess så gick jag till akropolis och käkade, orkade inte laga mt men var inte sugen på skräpmat och det var gott som vanligt.
Revyn var helt ok, hade sina doppar och toppar. Blir ju ofta så med en nummerrevy.

Hann lagom hem så hörde B av sig och så tittade han över och vi skulle spela Xbox men den hänger sig hela tiden så jag vet inte vad som är problemet. Surt är det iaf så om någon har en billig xbox så är jag intresserad :)
Men jag har lärt mig hur man plockar isär och ihop en xbox iaf, alltid något.

Har haft lite planer på att sammanfattat året är på bloggen, vi får se om jag gör det i början av nästa år. Tänkte väl i sånt fall läsa igenom vad jag skrivit månad för månad så får vi se vad som händer.

Nu blir det slappa innan man hamnar i sängen och sova sött så man orkar med att vara vaken resten av året.

//R

CSN

Då har man gjort det igen.
Ansökt om studiemedel. Denna gång för vårterminen.
Det som gjort att jag inte sökt tidigare är för att jag har väntat på att det ska föras över information från studera.nu till csn. Men det funkar tydligen inte om man bara läser lösa kurser. Hoppas att de hinner så man får pengarna innan man behöver betala alla räkningar i januari. Det märks.
Tänkte att jag skulle ta mig utanför lägenheten idag. Något läsa lär det ju inte bli heller men vi får se.

Nu ska jag ner tll stan och äta frukost med bror och V

//R

Trött

Fick en lysande idé igår efter blogginlägget.
Nämligen att lägga in vårens schema i kalendern.
Detta plus lite annat pysser gjorde att jag kom isäng vid 2 inatt.
Sånu sitter jag här och funderar på att komma igång med en dusch och lite frukost. Hade hoppats på att ha läst ett tag iaf. Men som jag skrev tidigare. Det är inga måsten. Ganska skönt att bara slappa efter en decembermånad som varit mer än lovligt stressig :)

//R

Inga fler måsten

Jag har inge fler måsten............i år.
Det är så väldans skönt. Jag har saker jag bör göra veckan som kommer men inget jag måste göra eller lämna in eller så. Det är skönt.

Annars har det varit full fart sista veckan.
Har julkonsert med kammarkören förra fredagen, sen så var det julkonsert med Volvoorkestern i söndags. Efter det så var det sista föreläsningen och sen lite grupparbete innan det närmade sig jul.
Julen har rullat på och går hade Da-Capo ett gig i Hammarby kyrka.
Det gick bra och gårdagskvällen tillbringades hos G tillsammans med F, M, J och S. Hade aldrig träffat S förut men det var en trevlig bekantskap
Idag har jag inte gjort så mycket. Mest slappat och så. Skönt.

Imorgon ska jag försöka ha en vardag med att läsa en del, men som sagt. Jag måste inte ;)

//R

Dags att varva upp

Jag har gått på halvfart sedan i onsdags när jag och K gjorde ett kanonjobb med ett grupparbete. Har känt mig väldigt trött och det är nog så att den senaste tidens aktiviteter börjar ge sig tillkänna. Men nu är börjar det lugna ner sig lite.
Idag har jag varit en sväng till kyrkan och lassat ur inspelningsutrustningen som vi ska använda på konserten ikväll. Ikväll är det nämligen julkonsert med kammarkören. Känns lite spänt att se vilka som ör friska och hur många som är sjuka. Tror att förra veckans täta schema har tagit ut sin rätt på kören, vi var väldigt få på repet i onsdags med det märks ikväll.
Sitter nu och försöker få mig själv att hoppa in i duschen för attsedan börja varva upp inför kvällen. Det kommer säkert gå bra när vi väl kommer på plats. Kyrkan lär nog bli full iaf så det är kul.

Men nu ärdet duschen för mig.

//R

Ytterligare en tenta avklarad

Satt i natt och väntade på att filer skulle bli flyttade till NAS:en och kom då på att jag skulle läga upp senaste versionen av grupparbetsfilen på Webdisk. När jag ändå var där tänkte jag att jag kunde logga in på studenportalen för att se om tentaresultatet på marknadsföringsomtentan kommit.

Det hade det, jag fick 35 poäng vilket innebär G!!!!

Skönt att bara ha en tenta att fokusera på under jul och nyårshelgen.

Ska strax bege mig ut i snön mot skolan för näst sista föreläsningen och handledning för Gru4.

//R

Trist avslutning på helgen

Då var det måndag igen.
Gårdagen var lätt kaosartad.
Vaknade en kvart över tio och fick telefon tio minuter senare från M som undrade vart jag var. Hade totalt glömt bort att jag skulle spela på högmässan i Fors klockan 11. Så det var bara att rusa upp och slänga på mig kläder, raffsa hop lite noter och sätta sig på cykeln. Högmässan gick bra  och efter det så hamnade jag på smak för att fika fukost. 
Hann vara hemma en kort stund för att duscha innan det bar av mot Kloster kyrka och veckan och årets sista luciatåg. Där var det en väldans massa folk. Det var kammarkören M5, M7 och M9 från musikklasserna så över 100 pers/ungar i luciatåget. Där borde en varningsklocka ringt men trodde i min enfald att det skulle bli bra iaf. Repet pågick under 2,5 timmar och succesvt insåg jag hur dåligt planerad denna konsert var. Så den timmesrasten vi hade för att äta färgades inte av positivt tänkande direkt. Sen så var det dags för konsert. Vi började med att sjunga ett stycke ståensed på orgelläktaren och på balkongerna på sidan i kloster. Detta hade säkert kunnat funka bra om alla kollat stenhårt på dirigenterna och inte lyssnat men nu gjorde inte alla det så det slet sig ganska mycket. För långt avstånd och för lite repetition. Efter det så ska luciatåget gå in och då ökar kaoset. Folk som inte riktigt vet vart de ska stå i tåget, vad som händer och så. efter mycket strul så står alla på plats och man ska börja sjunga. Då kommer nästa problem. Dirigenten. För det första så har ingen tänkt på belysning så man ser dirigenten, det gör att man anar två händer som rör sig. När sen dirigenten varierar tempot friskt så går det inge bra.
Efter en timme eller så var konserten slut och det jag kände var mest irritation.
Det är trist att helgen ska avslutas med den känslan. Hade vi sluppit söndagskonserten så hade känslan varit kvar från lördagens konserten så hade det varit en mycket bättre känsla från helgen.

Men nu är det dags att se framåt mot denna vecka.

//R

Full lördag

Känns som att mina överskrifter återanvänds ganska mycket. men så är det väl.
Såg att jag inte bloggat sen i torsdagskväll.
Det blir så ibland.
Fredagen var ganska lugn. Jag började dagen med luciaspelning med Volvos pensionärer med volvoorkestern. Sen så gick jag hem och åt frukost innan det bar av mig H&M-lagret. Där lussade vi med kammarkören, sen så blev det en färd till Öhlins trading för att byta ut min NAS som Iomega äntligen kommit fram till att de ska byta ut, vi får se om den nya funkar. Har inte allt för höga förväntningar. Sen så blev det middag i Mälarbaden och en lugn kväll där jag just som så många andra tittade jag på Idol-finalen. Jag har inte sett några andra program i serien, men efter att bara ha sett finalen så är det rätt kille som vann.

Dagen börjades med att åka till ICA Maxi och lussade med Kammarkören en sväng. Det gick bra sen så var det direkttransport till Fors kyrka där två luciakonserter skulle göras. Lite rep och sen så bar det av. Första konserten blev väldigt händelserik, efter en ganska kort tag så svimmade R utan något större missöde tackvare snabba och bra ingripanden av T och L. Sen så fortsatte konserten och när vi skulle gå ut så funderade jag på varför vår lucia gick direkt när luciasången började (det vanliga är att man sjunger en vers och en refräng innan man går ut), men det fick sin förklaring när lucian svimmade halvvägs ut. Så hon ville väl ut så snabbt som möjligt. Tyvärr så hann hon inte ända ut. Men där fanns det också personer som tog hand om henne snabbt och bra.

Sen så var det en paus innan konsert nr två. Lucian repade sig och ställde upp så det var ett spänt gäng som skred in en andra gång i kyrkan. Inledningen av luciatåget så gick tjejerna in och vi killar stod kvar i gången och sjöng några låtar. Sen gick vi fram och det var lite kul att se alla ansiktsuttryck där de flesta var antingen väldigt spända eller skräckslagna. Har aldrig stått i en sån spänd kör någonsin. Det började släppa så småningom och vi klarade konserten utan att någon behövde svimma även om det tydligen var på håret för vissa.  Sen så åkte jag förbi American och köpte kvällsmat.

Nu blir nog kvällen lugn och fridfull och bara ta igen sig efter en stressig vecka.

//R

Lugn kväll - 5 luciatåg kvar

Har haft en lugn kväll.
Hade luciatåg vid 19-snåret och efter det fick man bege sig hemåt.
Har bara suttit och slappat framför tvn och så. Har pillat lite på gru4:an oxå men ska försöka hålla mig borta från den inte så lätt när det ligger och gnager en lösning i närheten..
Har "bara" 5 luciatåg kvar denna vecka, imorgon är det ett luciatåg, på lördag är det tre och på söndag ett, sen är det slut för denna vinter. Då är det bara två julkonserter kvar då.
Imorgon så börjar dagen meden luciaspelning för Volvos pensionärer, innebär att jag missar ett luciatåg på arbetsförmedlingen men det får man ta.

Nu är det sängen för mig, klockan ringer extra tidigt imorgon.

//R

Svar på kommentar

Svarar här då jag inte kan svara på avsändarens blogg.
Linn ([email protected])
om Reflektion:
Grattis! Jag klarade min också, det var jätteskönt, resonerar nog likadant som du där, denna hade jag verkligen pluggat till så det hade varit så surt att misslyckats.
Bara vänta på nästa vecka nu då.. Föresten, har du blivit antagen till vald kurs nästa år?


Jo jag kom in på mitt förstaval. Kom du in på ditt?

Reflektion

Jag blev så sjukt lättad går när jag klarade tentan. Visst jag hade hoppats men inte riktigt trott att det skulle gå. Har sedan dess funderat på varför jag blev så lättad som jag blev. Jag förvånade mig själv till och med. Det handlar nog om en osäkerhet på om jag klarar av det här med att plugga. Jag har ju inte pluggat på typ 8 år och har aldrig ansett mig vara en teoretiker utan mer en praktiker. Jag missade ju första tentan men den hade jag i stort sett inte pluggat på så det har inte tyngt mig så mycket, däremot hade jag pluggat ganska mycket till den här tentan. Därför hade det varit jobbigare att missa den.
Så lättnaden handlade nog mer om att jag kan nog klara det här med högskoleplugg totalt än att jag klarade just den tentan. Sen att det sägs att den är den svåraste tentan som en ekonom skriver på alla år gör ju inte saken sämre. Så känslan jag har nu är att jag är med på banan, ser fram emot tentaresultatet som ska komma nästa vecka på omtentan jag skrev. Får väl se om man blir nertryckt igen med ett U denna gången då, men jag har iaf klarat en tenta på första försöket, det kan ingen ta ifrån mig :)

Nu ska jag dra mig till skolan och belöna mig med en köpfrukost innan seminarie för Gru3

//R

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Jag klarade organisationstentan!!!!

Full fart

De e mycke nu.
Känns som det var evigheter sen jag satte mig här och plitade lite.
Det har kommit lite korta händelser från mobilen och det är ju intressant att mobilbloggandet funkar nu när jag har en ny telefon. Vet inte riktigt varför.
Hade ju gig i lördags med Da-Capo. Det gick alldeles utmärkt och alla verkade nöjda och glada. Åkte sen förbi J och M som hade glöggefton och träffade lite vänner. Trevligt :)
Söndagen var sen en helledig dag. Det var väldigt skönt innan man skulle varva upp till en ny vecka.
Måndagen tillbringades tillsammans med ett grupparbete på skolan och vi blev i stort sätt klara, lite kompletteringar. Igår var det föreläsning. Kursens tråkigaste föreläsning hittills. Efter den så tänkte jag läsa men var så tung i huvudet så jag slappade och läste bara någon timma. Men bättre än ingenting. Sen kom det ett meddelande om att tentaresultatet skulle komma ut senast idag så man väntar lite otåligt..
Var hemma hos M och repade inför julkonserten igår kväll också. Det gick bra och var skönt.
Idag är det en lugn förmiddag så jag ska försöka dra till skolan och läsa. I eftermiddag så är det ett nytt grupparbete som ska dras igång och sen är det årets och veckans första luiatåg. Har bara åtta stycken iår. Alla denna vecka.
Lucia

Mobilblogg Har...

69c2a57d874cc78956267c867b4d56df.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg Har precis rivit inredningen i en garderob med hjälp av en sticksåg och en hammare för att få plats med den nyinköpta inredningen från IKEA. Resultatet blev ju ganska bra :)


Dagens middag...

63b619713b857dd83d33282382b241e9.png

Kolla varifrån!

Dagens middag


Vinden klar

Då har man varit uppe med grejer på vinden.
Nu bär det av mot hemköp för att handla lite grejer och även hämta ut paket.

//R

Tidig lördagsmorgon

Det är ju intessant att när man för en gångs skull får sova så vaknar man kl 9 på morgonen. Nu är ju det två timmar längre än i vanliga fall och jag har sovit 9 timmar i natt typ så ska väl inte klaga allt för högljutt.
Gårdagen var en tung dag. Hade räknat med att plugga max till 14 så när klockan närmade sig 12 så bestämde vi i gruppen att skippa lunchen för att bli färdiga med bokförandet. Gick från skolan kl 15:30 och hade då inte ätit någonting sen frukost.
Då kan man ju tycka att det är en bra idé att gå hem och äta, men inte jag inte. Tänkte först ta en corner eller eriksson eller vad de nu heter i gallerian och innan dess gå in till teliabutiken och titta på telefoner lite snabbt. 1,5 timmar senare gick jag från teliabutiken med en sprillans iphone. Hade fortfarande inte ätit så det blev att bege sig mot Vickningen och inhandla en hamburgare och sen bege sig hem.
Gårdagskvällen innebar mycket pillande med telefonen och sen kom B över så vi snackade skit och spelade lite xbox oxå.
Idag ska jag försöka städa lite, sen ska jag iväg till affären och hämta ut ett paket med två böcker. Detta ska hinnas med innan kl 16 när jag ska iväg och spela med da-capo på brunnsta värdshus.

Så nu ska jag klä på mig lite ordentliga kläder och ta upp ett gäng med saker på vinden.

//R

Trött

Jag är för trött för det här.
Att ha haft två veckor i sträck där vardagarna fyllts med aktiviteter från 08:00 - 22:00 varje dag börjar kännas. Ikväll ser det ut att bli lugnt iaf.
Trodde jag skulle få sovmorgon idag för grupparbetet börjar inte förräns kl 10, men då kom det fram att vi behöver ett pa på lördag så det var bara att dra sig upp ur sängen som vanligt och fixa..
Har precis ätit frukost i skolan och har nu en halvtimme "rast" så jag sitter och tittar igen på de bloggar jag följer och tänkte att jag kan ju skriva lite här.

Det börjar luta åt en ny telefon nu. Pekskärmsfunktionen hängde sig härom dagen så jag ominstallerade programvaran igår och då var allt frid och fröjd. Vad hände nu på morgonen, jo den hängde sig igen ARRRGH!!!
Börjar tröttna, tyvärr är det ju inte helt gratis att köpa en ny telefon men ska se vad man kan hitta. Får försöka springa förbi telia-butiken idag och se vad de säger.

Helgen är det hyfsat lugnt. Har en dag helt utan inplanerade saker på söndag. Känns som det är enda dagen innan jul som är så. Men man ska inte klaga men gnälla lite får man ju :p

Men nu ska jag återgå till att läsa och inte skriva bloggar..

//R

Intressant sammanträffande

Lite humor är det, för de ringde precis upp mig från the phone house där jag köpte min nuvarande telefon och undrade om jag var intresserad av att köpa en ny rabatterad telefon och låsa mitt abbonemang igen. Sådär en kvart efter att jag skrev om det i bloggen.... läser ni min blogg phonehouse!? :D

Fullt upp idag

Tar en liten andningspaus idag och passar på att andas.

Föreläsning idag mellan 09:15 och 13. Segt var det på riktigt idag, sen så har jag suttit i skolan och pluggat fram till typ nu och om 40 min ska jag vara hos H för att repa lite KarlBertil. Hoppas det funkar bra.
Efter det är det kammarkören som gäller fram till 21, sen får jag ta mig hemåt. Se om jag orkar läsa någonting ikväll, tror inte det.

Armen känns lite öm idag men för övrigt är det inga biverkningar av vaccinationen vad jag kan märka. Hoppas det är allt, skulle vara skönt.

Har börjat titta lite på en ny telefon, min telefon funkar bra men låsningen går ut i februari och pryltokig som man är så vill man ha något nytt. Just nu står det mellan Sonyericsson Satio och en Iphone. Ja jag vet, Iphone är bara en leksak, men men. Problemet med Iphonen är att den inte går att få med studentabbonemanget som det verkar på telias hemsida. Vi får väl se hur det blir. Har ju en telefon som funkar än så länge..
satio iphone

Får som sagt se hur det blir, känner jag mig själv rätt dröjer det inte allt för länge innan jag har en ny telefon :p

//R

Långt rep ikväll

Jag har vaccinerat mig.
Drog till parken zoo när vi var klara i skolan vid 15-tiden. Kom till parken zoo vid 15:20. Tänkte att det borde inte vara så mycket folk. Det var nog "bara" 100 meter kö då. Så det var bara att vänta i kylan. 15:40 så öppnade dom grindarna in i parken zoo men inte in i pingvinen. Utan fick stå och frysa i drygt 20 minuter till. Var klar 16:20 så när man väl kom in så gick det fort.  Nu är jag lite öm i armen men det är helt ok.

När jag kom hem och hade tinat upp så kom V och H över för att repa inför lördagen. De gick nyligen hem vid 22:30 så det blev ett långt rep. Man är lagom seg. Så sitter och slappar framför tvn och ska nog snart hoppa i säng.

//R

Artikel

Sitter i skolan och skriver en It-artikel om google apps och Kungsörs Plast. Det går lite segt men jag har skrivit lite själv och nu har jag satt de andra i gruppen i jobb :p Får agera lite gruppchef ibland. Vi har fått ihop nästan hälften av all text hitills så det är ju lovande.
Gårdagen var riktigt jobbig. Var sjukt trött hela dagen men klarade mig genom dagen och intervjun i Kungsör helt ok.
Var en sväng förbi parken zoo igår när jag kom hem från Kungsör, men de hade tydligen ändrat tiderna man kan vaccinera sig. Det hade säkert stått i någon tidning som jag inte har så det är bra information. Det intressanta var att det stod mån - tor 14-19 på skylten vid grinden där man skulle börja köa.

Idag funderar jag på att ta mig dit vid 15 om det funkar, annars så är det Da-caporep ikväll. Börja sätta formerna på låtarna vi ska spela på lördag. Har extratid på torsdag också så det är lugnare nu.

Men nu ska jag försöka fördjupa mig skolarbetet

//R

RSS 2.0