Travian - Endgame

Nu är det dags.
Att jaga världsunder och byggplaner och skicka vete och deff och off. Ja alla ni som spelat en hel omgång Travian vet vad jag menar..

Trevlig kväll

Har precis sagt hejdå till H och V, alltså medlemmarna i Da Capo.
Vi skulle ta en grillbuffé på nybron, men då de inte serverar det mer än mån tis så blev det Centro bbq, och det var ingenting jag kan rekomendera. Man fick en tallrik med en fläskkotlett, en kycklingbit, en korvbit, en laxbit och en räka. Sen fick man ta tilltugg hur mycket man vill. Det var allmänt smaklöst Sen när man ville ha mer mat så fick man nej också. Så det var ingen positiv upplevelse.
Vi gick därifrån och gick hem till mig för att ta en fika på balkongen. Det gick sådär för att det regnade så vi satt inne och lyssnade på chess och rent. En väldigt trevlig kväll.

Onsdag

Har börjat dagen sådär men det går mot stadig förbättring

Vaknade kl 8 för att jag inte stängt köksfönstret.. illa

Drog iväg och tränade efter frukosten, det var tungt idag men det kändes givande.

Framåt så ska jag träffa far run lunch, sen kommer Ylle d.ä. över och vi ska fika och kolla på Rent:s sista föreställning på broadway, int är den gay :p
Efter det vet jag inte. Men det dan blir bättre och bättre..

Kablar

Har precis gett mig på kablaget bakom min stereostapel. En snabb sammanfattning kan väl vara att det jag har står i stereostapelln och tvbänken som hör till är:
  • Nintendo Wii
  • Ip-telefonidosa
  • Bredbandsrouter
  • Tv
  • Bärbar telefon
  • Xbox 360
  • Laddare till Xboxens handkontroll
  • Klocka
  • Xbox (ja jag har även den gamla versionen)
  • Cd-växlare
  • Dvd-spelare
  • Surroundförstärkare 6.1-ljud
  • 3 Lampor
  • NAS-Server
Som ni förstår är det en himlns massa kablar bakom. Allting ska ha ström, sen så är en hel del saker sammankopplade med varandra, ja ni förstår.

Anledningen till detta rotande är att jag vill kunna stänga av strömmen till en del saker. Hade det varit till alla så hade jag bara kunnat sätta brytaren först, men då telefonidosa osv behöver ström hela tiden för att jag ska ha en fungerande telefon så måste jag dela upp.

När jag drog fram hyllan så hade jag 4 skarvdosor med 6 kontakter i varje. En av dem var en modell som satt på hyllväggen. Tog mig snabbt till Clas Ohlsson och köpte en med tio kontakter att sätta på andra hyllväggen. Sen var det bara att börja dra kablar och dona. Det tog sin tid men nu är det gjort. Det sura är bara att batteriet till strömbrytaren är för dåligt för att se om det funkar men allting funkar iaf.

Puh!!

Lördagskväll

Då sitter man framför datorn på ytterligare ne lördagskväll.
Ikväll har jag dock gjort lite nytta, har installerat om datorn och sitter nu och försöker återställa alla favoriter och sånt som jag en gång haft.
Det blev inte Ubuntu denna gång. Hade en kort försöksperiod men får många program som jag nyttjar funkade inte med Ubuntu så jag får överleva med Vista en sväng till.
Har för övrigt även fått klart idag att jag får studiemedel för nästa läsår, det var riktigt skönt. Då slipper jag oroa mig för det. Ska försöka få bilen såld bara så kan jag klara mig riktigt bra. Sen kanske har tur och hittar ett ectrajobb då..

Årsmodell

Bilen är av årsmodell 2005

Bil till salu

Jag ska sälja min bil.
Det är en Golf 1.6
Info: ABS bromsar, AC, Airbag förare & passagerare, Antispinn, CD-stereo, Elhissar fram, Fjärrstyrt c-lås, Komplett ifylld servicebok, Servostyrning, Sidoairbag, Svensksåld, Yttertemperaturmätare, Sommardäck på LM-fälg och vinterdäck på plåtfälg.
Den har gått drygt 6900 mil.
Utgångspriset är 100 000 kronor.
Bil1
Bil2
Bil3

Om intresse finns så skiv en kommentar här så hör jag av mig.

Falcettpolitikern

Så underbar:


Middagsångest

Har hamnat i en ond cirkel med maten.
Jag sover ganska länge och dagen brukar inledas med en frukostfika runt lunch. Efter det så äter jag oftast inget innan 19 vilket innebär att när jag väl börjar fundera på mat så är jag trött och hungrig. Då har jag inte direkt tålamod att laga mat eller handla och laga mat så då blir det allt för oftast köpmat.

Inte bra.

Träning

Var och tränade idag.
Andra gången på 4 dagar, det är väl int så illa.
Sen att det var 3 månader sedan jag tränade innan dess är ju en helt annan sak.

Fick sova ut i morse, vaknade efter 11 timmars sömn, väldigt välbehövligt.

Borås t o r

Har varit i Borås en kort tid, tänkte börja med en rätt nice bild på regnoväret som attackerade oss förra veckan:

moln

Nu till det huvudsakliga

I söndags morse vid kl 8 så satte sig jag bror och V i min lilla golf för att åka ner och hälsa på D i Borås.

Vi anledde strax efter 12 och började med att gå till Jensens Böfhus och tog en stadig lunch.
Sen bar det av till D:s arbetsplats: Borås Djurpark. Vi kom precis till att lejonen skulle matas och sen så gick vi runt och tittade. Lägger upp lite bilder, tyvärr har jag ju ingen systemkamera direkt så bilderna blir som de blir.
Borås01Borås02Borås03Borås04
Borås05Borås06Borås07Borås08
Borås10Borås11

Efter den turen så fikade vi hemma hos D och sen bar det av mot centrum för att inmundiga mat igen. På vägen så passerade mi Pinocchio-statyn (eller hur det nu stavas;)
Borås12

Det blev en pizza där jag tydligen passeades med ca 1 meter av E som jag inte såg och hon trodde inte det var ja :)
Sen så gick D och jag hem till honom där vi satt och spelade tv-spel till alldeles för sent.

Idag tillbringade vi tiden till hemresan på knalleland och shoppade loss på ett antal filmer och lite cd-skivor.

Innovationsprogrammet

Det är där det ser ut som om jag hamnar i höst.
Har kommit in där iaf. Har hört lite om det och det jag hört verkar väldigt positivt. Ska för skaffa mig lite info om det när jag kommer hem från Borås.

Det som blir den stora skillnaden är väl att jag får något att göra om dagaran, det är helt klart positivt. Träffar en massa ytt folk vilket också är positivt.
Ekonomin blir ju lidande då studiepengen är mindre än a-kassan. Fördelen är att jag kan jobba extra.

Så, är det någon som kan hjälpa mig att fixa ett extrajobb. Kan jobba de flesta helger iaf och sen beror det ju på hur mitt schema ser ut.

Imorgon bär det av mot Borås för att träffa D, det ska bli kul.

Men ni, jag är inte arbetslös längre. Jag har sommarlov ;)

Beat It

En dansgrupp hedrar King of Pop:


Termometerprojekt - så blev balkongen

Jag har en trådlös termometer från Clas Ohlsson. Med mina gamla fönster så kunde jag ha sändaren inne på fönsterbrädan och låta sensorskabeln gå ut medllan fönstet och fodret. Var inte så toktätt där. Med det nya fönstret är det omöjligt. Farmförallt för att fönstren i vardagsrummet inte går att öppna.

Det innebär att jag var tvungen att fästa sändaren på utsidan på något sätt.
Tänkte enkelt sätta fast den på väggen med dubbelhäftande tejp.
Det gick inte så bra, för tejpen höll inte förden vikten. Skittejp helt enkelt.
Blev då tvungen att plocka fram borr, plugg och skruv. Så ett snabbt upptejpande blev till ett litet projekt, men nu är det gjort.
Såhär ser det ut:

termometer

Totalt så ser installationen ut såhär:

installation

Där det undre uttaget styrs av en strömbrytare på insidan och det övre går på samma timer som lampan. Även den på insidan.

Jag är nöjd med hur min lägenhet utvecklas :)

Efter stormen

Det var tydligen ett jäkla åskväder har inatt. Jag har ingen aning, har sovit så gott så :)
Kanske kan tacka de nya föntren för det.
Veckan som gått har varit ganska fullspäckad.
Måndagen så var jag en sväng på golfbanan och spelade. Det kändes och gick sådär men ändå åt rätt håll.
På vägen hem så var jag vrålhungrig så jag började ragga lunchsällskap, sms:ade D och H. Ingen av de kunde så fick tillslut tag på bror och käkade på Ming med honom och V. Det var gott som vanligt.
På tisdagen så skullem ina fönster bytas ut. De ville ha tillgång till lägenheten från kl 7:00 - 18:30 så det var bara att ta sig upp halv sju och vänta.
Jag började tröttna på att vänta och bokade golftid vid 9 och precis när jag skulle åka vid 8 så ringde det på dörren och de skulle börja.
Golfrundan gick riktigt bra och när jag kom hem vid 13 så var de klara med fönterbytet. Det blev riktigt bra och riktigt dammit.
Resten av dagen gick åt till att städai köket och hallen.
Onsdagen så städade jag bedrummet innan D kom över på lunch. Hon var tyvärr så stressad så det blev en snabblunch. Sen så städade jag sovrummet. Det innebar att det bara är vardagsrummet kvar att sanera.
På torsdagenn så var det en ny sväng på golfbana och plötsligt började spelet falla isär. Lagom passande inför tävlingen imorgon. Sen så var det en ny träff med D och vi köpte pasta och gick till Rothoffsparken och satt där och käkade och snackade.
Fredagen inleddes med att elektrikern kom och skulle dra ut el på min balkong, koppla in lampa och så. Det var lite strul att hitta rätt väg mellan eldosorna bort till det uttaget som så klart var längs borta från elcentralen. Det tog ett gäng med timmar. Sen så blev det lunch och avslutade dagen sittandes på balkongen under lampans belysning :)

Idag är det nog en sväng ut till mälarbaden och sen fest hos E. Ska bli kul men blir lugnt för jag ska starta kl 8:10 imorgon på golftävlingen..

RSS 2.0