Dum antilop


Duktig

Idag har jag varit duktig.
Dagen började med att klockan ringde 06:30. Detta för att jag hade bokat starttid på golfbana 07:40. Då jag var totalt död så fanns det bara ett alternativ, gå upp och boka av starttiden och sen somna om. Jag gjorde det och vaknade 11:45.
Jag behövde sömnen med andra ord.
Åkte sen ut till mor och far med biltvätt som mål. Tvättade bilen där och sen hjälpte jag dem att spola av en altan på framsidan. Lite mycket pollen.
Vägen hem gick förbi hemköp där kött, tsatsiki och potatissallad inhandlades. Fick infallet att jag ska grilla idag. passade på att plocka hem den portabla AC:n som stått hemma hos föräldrarna över vintern, så kanske jag kan sova bättre.
Nu har jag precis varit ute på balkongen och torkat av i stort sett hela balkongen. Det var ett fint lager av pollen och vägdamm på allting. Är riktigt sugen på att glasa in balkongen för att slippa sånt men det kostar pengar så det är inte aktuellt för tillfället.
Sitter och kollar runt om jag kan hitta någon att grilla med, annars får man käka själv.
Hörs!

Var är Lasse Berghagen!!!!?

Skrattade gott i morse.
Som en dle av er vet så ska det invigas en rondell i helgen.
En lokal radiopratare skulle göra någon grej av att Lasse Berghagen kommer hit i helgen i samband med det och vi skulle då medverka vid en konstlad invigning i morse eller så. Det komiska i det hela var att det var ett antal människor i kören som missat att Lasse Berghagen inte skulle komma utan att vi bara skulle sjunga en låt av honom. Någon hade med sig kamera och så. Det var lite komiskt och kanske visar hur mycket folk egentligen lyssnar.

Nu ska jag till kloster och titta på när J blir sjuksköterska. Sen blir det fira av!!!
Hörs

Veckan för övrigt

Ville inte blanda ihop övriga veckan med mitt alldeles för långa klagande inlägg tidigare :)

Lördagskvällen tillbringades först hemma hos J där vi satt och snackade lite innan försvarsmaktskonserten på Strömsholmen. Det var en väldigt bra konsert. Efter det hamnade vi på Grappa och käkade lite. Blev en ganska tidig kväll då jag var ganska trött efter två nätter med dålig sömn i Småland.

På söndagen så var det spela som gällde. Gick upp tidigt och åkte till Mariakyrkan för att spela med M på högmässan. Det gick bra och var kul. Sen en middag hemma hos föräldrarna så åkte jag till Ansgarskyrkan  och spela på deras högmässa. Det gick inte riktigt lika bra men det var ok. Därefter så hade A och D fixat lite grillning i Vilsta så jag åkte dit och umgicks med trevliga människor, spelade kubb och så.

Måndagsförmiddagen har jag redan nämnt i tidigare inlägg. Kvällen tillbringades på SMT och repandes på Åtta Meter. Det gick bra.

Tisdagsmorgonen så vaknade jag kl 5. Aldig kul. Fick invänta att klockan skulle bli halv 8 så ja kunde hämta bror och åka ut mot golfbanan. Helt otroligt så spelade vi båda bra. Eller bror spelade riktigt bra och jag spelade ok. På kvällen hae vi styrelsemöte med GSK hemma hos M. Det var ett långt men bra möte. God smörgåstårta oxå :)

Dagen igår har jag även den nämnt tidigare så den går jag inte in på. Men kvällen tillbringades hemma hos M där vi hade avslutning för GSK. Det var väldigt trevligt och kul. Avslutade sedan kvällen med att titta på Champions League - finalen och måste säga att rätt lag vann. Kul när den positiva fotbollen vinner.

Långsam - (Långsammare)Swedbank - (Långsammast)Akuten

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här. Nästan en vecka såg jag.
Hade sedan i måndags tänkt skriva ett inlägg och kalla det Långsam - Långsammare - Swedbank, men igår så blev det ändrat till ovanstående överskrift.
Vi kan börja med i måndags.
Skulle ner med pengarna från kammarkörens vårkonsert. Detta för att man inte kan använda insättningsautomaten om man inte har ett kort kopplat till det kortet. Konstigt när man ändå bara ska sätta in pengar men jaja. Jag tog mig ner till banken vid halv 11 på förmiddagen. Kommer dit och inser att jag har över 50 nummer innan det är min tur. Tänker att 50 nummer när de har typ tre kassor som tar emot borde gå ganska fort.
Ja hade fel.
Det tog ungefär 90 minuter innan jag har satt in pengarna och kunde gå därifrån.
Jag var lite lätt irriterad då och började bearbeta ett blogginlägg om hur långsamt det går på den banken.
Sen kom gårdagen.
Jag satt och sorterade papper och kollade igenom de räkningar jag hade. Det är ju aldrig kul, men det måste göras.
Då ringde de från mors arbete och sa att hon hade fått en yrselattack och inte kunde gå och hade spytt.
Bara sätta sig i bilen, hämta henne och åka upp på akuten.
Enligt kvittot så betalades de 300 kronor som det kostar kl 11:20
Vi blev visade till sänghallen där mor kunde ligga och vila medans vi väntade på att få hjälp. Nästan exakt på tvåtimmarsslaget från att vi kommit dit så kommer det en jättetrevlig sjuksköterska och hänvisar oss in till ett rum där det tas blodprov och kollar blodtryck och EKG. Sen ska vi vänta på läkaren. Efter en timme till så kommer far dit och löser av mig efter sitt arbete så jag får åka därifrån efter drygt 3 !! timmar.
Det dröjer sen nästan tre timmar till innan jag får ett samtal från mor om att de är hemma och har ätit. Detta innebär att de fick åka hem efter drygt fem!!! timmar.
Kontentan av besöket var att det inte går att göra någonting utan anfallen kan komma och det är bara att vila då.
Slutsats:
Det tillbringades över 5 timmar på akuten för att få reda på att de int kan hjälpa till på något sätt..
Känns som 5 väldigt bortkastade timmar. Man får nästan intrycket av att de väntar på att man ska tröttna så man åker därifrån.
Nu ska ingen skugga falla på personalen som arbetar på akuten. Alla som vi kom i kontakt med var väldigt trevliga och professionella.

Helgen

Dagen har börjat lite halvstressigt.
Skulle ta mig förbis skatteverket meden blankett till deras brevlåda.
Sen tänkte jag ta mig förbi swedbank oc putta in pengarna från gårdagens konsert i deras insättningsautomat. Innan så skulle jag förbi Hemköp smeden och hämt ett paket med visitkort för www.da-capo.se. Kom till hemköp och paketutlämningen öppnade inte förräns om en halvtimma. Tog då svängen förbi banken och man kunde inte sätta in pengar om man inte har bankkort. Postlådan på skatteverket funkade iaf.
Nu ska jag strax ner till Småland och fira lite släktingar som fyllt år. kolla in Petrusgårdens blogg så ser ni vart jag ska.
Kommer hem på lördag.

Slitsam onsdag

Höll på att skriva fredag där.
Iaf så började min dag ganska lugnt. Vaknade vid 9 ungefär. Tog mig iväg till far för att kopiera lite papper och sen blev det lunch med bror på stan. Efter det så bar det av till Elimkyrkan för att rodda inför konserten som vi hade ikväll. Det var en del plockande som det alltid är med PA och inspelning och sånt så efter nästan två timmar var jag klar. Då hade de dykt upp nåra stycken så då drog repen igång. Sen var det full fart till strax efter 18 då jag och V drog till donken för lite middag. Konserten började 19 och var slut runt 21 och sen var det bara att plocka ner. Det gick som ur var lite snabbare. Harvarit hemma en timme nu typ och känner mig ganska seg så det blir nog sängen ganska snart. Imorgon bär det av ner mot småland för att träffa släkt, kommer hem på lördag igen.
Hörs då.

21 minuter

tog samtalet till Bredband2. Inehållet var gjort på 1-2 minuter när jag väl kom fram, så det är mycket väntetid. Speciellt som att man får betala för väntetiden i deras kösystem...
Jävla skitföretag!!

Bredband2 - Suck!!

Jag trodde jag var av med dem då mitt abbkonemang hos dem avslutades i fredags.
Denna leverantör som har sveriges kanske mest svåråtkomliga och dåliga kundtjänst.
Men nejdå. Idag ramlae in en faktura för nästa!!! månad. Detta kan te sig något konstigt med tanke på att de återbetalat halva denna månad till mig för att det bröts mitt i månaden.
Så nu sitter man här i telefonkö igen......bara väntat i 8 minuter hitills..... Lär väl ta en halvtimma till innan man kommer fram.
Som tur är så har man inte dem som leverantör och har då ett fungerande bredband så jag slipper ringa från mobilen.

Dåligt

Jag tycker det är dåligt när jag ser hur länge sen jag bloggade här.
Nästan 5 dagar sen.
Vad har jag gjort då.
Jo torsdagen så var det rep med 8 meter.
Fredagen så gick jag och bror ut och spelade golf. Det gick riktigt illa. Efter det så var det dags för blåsmusikmanifestation på fristadstorget. Någon typ av avslutning på Musikskolans vecka tror jag.
Alla blåsare spelade La Voix, sen så avslutade skyttarna och Volvo med att spela ett antal stycken tillsammans. Det har väl låtit vackrare kan man säga.
på lördagen så tog jag mig ut på golfbanan återigen. Det gick mycket bättre. Men det tog ett tag att komma igång. Efter det bar det av till föräldrarna för middag. Såhär i efterhand kan man väl säga att jag lika gärna hade kunnat varit utan middagen. Det var inge gott! Kom hem därifrån så blev jag impulsimbjuden till H på Eurovisionkväll. Köpte en pizza på vägen dig för att inte hungra ihjäl. Kan väl tycka att det var rätt låt som vann, men Malena gjorde bra ifrån sig och förtjänade mer poäng än vad hon fick.
Gårdagen tillbringades på SMT och repetitioner av 8 meter. Det börjar se lovande ut och man kan se strukturen. På kvällen kom V över och vi fixade med kammarkörens bokföring och betalade lite saker.
Idag så har jag bråkat med tele2 som lyckats slarva bort mitt internet, sen så har jag käkat lunch med T. Sitter just nu uppkopplad på någon grannse trådlösa nätverk som är oskyddat. Vad gör man inte för att vara uppkopplad :p

Kvällen lär väl tillbringas i konserthallen med volvorep.

Nyttig dag

Idag har jag behandlat min kropp som den ska behandlas *ironi*
Jag börjae med rostat bröd till frukost.
Lunchen bestod av två korvar med bröd och en halvliter cola på golfbanan och nu sitter jag och käkar middagen som består av chips dipp och cola :)
Undrar vad jag ska toppa med imorgon..

Lansering

Då var det dags att presentera det jag H och V har arbetat med de senaste dagarna.
Tycker det är ok med en ledtid på 3 dagar från första samtalet om det till en lanserad hemsida.
adressen är : http://www.da-capo.se

Sprid gärna denna adress till alla ni känner. :)

Dagen..... och gårdagen

Gårdagen var en jobbig dag.
Vaknade klockan 5 och kunde inte somna om.
Så jag satt och väntade in lunchen som jag och H skulle ta.
På lunchen så kom tanken upp om att försöka fixa lite gig på bröllop och begravningar och sånt.
Därifrån var inte steget så långt till att bestämma oss för att fixa hemsida och visitkort mm.
Så jag drog hem och började pilla på hemsidan. Gjorde en design baserade på de visitkort vi kunde trycka upp gratis på Vistaprint. Var riktigt nöjd. Det uppstod vissa problem dock när jag skulle göra om photoshop-designen till html..
Gick och lde mig vid midnatt och hade då hittat en lösning.

Idag sov jag till 10 och sen så fortsatte jag med hemsidan.
Gick ner på stan för att fika och träffa H och låta henne se på hemsidan.
Den fick ok och det jag väntar på nu är att domänen ska vara aktiverad. Kanske blir release imorgon.
Beställde visitkort oxå.
Sen så var det Åtta meter-repetition idag och vi satte i stort sätt en scen till idag. Känns bra att de börjar sättas på plats. Har kännts lite löst ibland. Kom lite nytt folk oxå.
Kan nog bli bra det här.
Sen så har jag träffat B och spelat lite xbox.
På det hela taget en givande dag.

Ja förresten så sökte jag typ 3 jobb igår och ett idag, så jag är fortfarande aktiv (om nu någon från a-kassan eller af läser detta ;)

Tjuvtittat

Är väl antagligen inte så tidig men har precis hittat tjuvtittat.se
Här kommer några smakprov:










Synd..

...att domarna ska avgöra matchen i slutet.

Helg igen

Då var det helg igen. Det enda sättet jag märker det på är att mina i vanliga fall tomma dagar helt plötsligt fylls med en massa saker att göra.
Idag är det rep med Åtta meter och sen så bär det av för att spela i Strängnäs. Fruktansvärt dålig tid bara. Precis när GUIF spela finalen i Globen.
Imorgon så är det återigen repetition med Åtta meter och sen bär det av till konserthallen där kören ska ta emot Eskilstunabygdens Sångarstipendium och medverka på Stefans Majgala.

Veckan som gått har varit helt ok annars. Hade en riktigt bra golfrond igår som tyvärr avslutades lite dåligt men ett bruttoresultat på 87 slag är ju helt ok. Hann precis in innan det började ösregna. Jag misstänker att banan är ganska vattensjuk idag när de ska spela Kuriren Cup.

Hoppas Guif vinner ikväll!!

Unionen fick ge med sig

Läste precis att Unionen som sista stora fackförbund fått ge med sig och säga att lokala löne och arbetstidsnedsättningar inte strider mot kollektivavtalen. Nu är det säkert ett antal miljonärer som skrattar hela vägen till banken. Ett bättre förslag hade väl varit att i de företag där detta ska göras så får ingen person tjäna mer än 35000 brutto i månaden. Med tanke på alla ledningspersoners löner så skulle företagen spara väldigt mycket pengar på det. Och det är ju då de ansvariga hos företagen som får betala mest. Alltså de som tjänast mest när företagen gick bra under högkonjukturen. Hade de inte tagit ut ockerlöner och bonusar till höger och vänster hade dessa bolags likviditet varit mycket bättre och lönesänkningarna hade inte behövts. Men är väl som det alltid är. De som har mycket vill alltid ha mer på bekostnad av de som inget har.

Generalisering

Det var ett tag sen jag skrev, men jag tänkte börja med en härlig generalisering. Det är alltid lika kul. Ett ganska vanligt uttalande iaf från män är angående kvinliga bilförare. Det finns säkert en massa forskning som bevisr både det ena och det andra på den fronten så jag nöjer mig med att säga att detta blogginlägg inte grundar sig på någon form av forskning what so ever. Utan bara på mina iaktagelser. De iaktagelser säger att det är vanligare att kvinnor bakom ratten har sämre koll på fordonet de framför. Kommer inte att gå in å vad det beror på för det är en alldeles för lång och komplex fråga för detta inlägg. Men det är ganska ofta som en bil gör någonting väldigt konstigt i trafiken. Då brukar skämtsamt kommentaren komma om att de är en kvinna bakom ratten. Min erfarenhet säger att det stämmer i de allra flesta fallen.
Anledningen till att jag tar upp detta är att det hänt två saker de senaste två dagarna som gjort att ämnet har aktualliserat sig så att säga. Som ni e-tunabor vet så håller de ju på med en ny rondell (surprise) vid korsningen kungsvägen kyrkogatan. Detta har gjort att de stängt av trafiken i en riktning denna veckan. Den riktningen som är avstäng är från fors kyrka mot statshotellet. Det är ganska lätt att märka eftersom höger körfält är helt avstängt om man kommer från det hållet. Vad ska man göra då. Jo det logiska är ju att välja en annan väg eftersom det är bara vänster körfält som är öppet och där är det två stora skyltar som visar att fordonsinfart är förbjuden.
I tisdags så kom jag åkandes förbi statt och i kurvan vid gamla postenparkeringen så möter jag en bil i mitt körfält. Personen i bilen jag möter ser väldigt chockad ut över att möta en bil när personen kör på vänster sida om en stor refug!! Efter lite trixande åt sidan så kan jag passera bilen jag möter, för att backa tillbaka och åka en annan väg fanns inte i tanken hos personen. Efter min inledning så är det väl inga tvivel om vilket kön chauffören av den mötande bilen hade. Ni hade rätt det var en kvinna.
Nästa händelse skedde igår när jag promenerade mot körrepetitionen och hade kommit i höjd med polishuset där avstängingen av körfältet börjar. Vär jag är i höjd med kostningen så ser jag en bil komma från under tågbron och vara påväg att helt sonika byta från höger till vänstertrafik (för höger körfält är avstängt), Lätt förvånad ser chaufföern ut när det kommer bilar mot den riktningen chauffören tänkt köra. Chauffören är även där en kvinna. Denna chaufför förstår då att hon är påväg att göra fel. Backar och väljer en annan väg.
Som ni förstår har dessa händelser gjort att mina förutfattade meningar har vuxit sig ännu lite större :) N får gärna lämna kommentarer om hur fel jag har. Ser fram emot det.

Inte illa

Bokade precis en startid för att spela golf imorgon och såg då att jag är topp 100 000 i sverige.
Det är väl inte så illa :p

Helgen

Nu känner jag mig tillräckligt utsövd för att kunna sammanfatta helgen.

Fredagen började ganska tidigt för samling vid en buss som skulle ta en söderöver.
Efter en ganska lång bussresa så landade vi i Malmö. Hann lago komma upp på rummet innan det var ett väldans liv utanför. Det var ett demonstrationståg som vandrade runt.


Sen så inmundigades en väldigt god middag. Det var en enorm clubsandwish som inte så många orkade sätta i sig hela. Efter middagen så gick jag ner på stan för att träffa J. Vi hamnade först på Bullen och sen gick vi vidare till en biljardhall och spelade lite. Efter det så var jag trött och begav mig åter till hotellet.
Efter en natt i hotellets underbara säng så gick man med hopp i sinne mot frukostmatsalen.
Frukosten var väldigt bra.
Efter det så var det utcheckning och sen transport till Det Ny Teater i Köpenhamn. Detta för att veta vart resans slutgiltiga mål skulle vara. Därifrån begav vi oss till Tivoli där vi mötte M och M som var i Köpenhamn.
Vi gick direkt in på Tivoli och det första som mötte oss var detta:


Sen bar det av tillsammans med M och I på karusellåkande.


Efter en skön dag på Tivoli så var det teatern som gällde. Efter ett snabbt ombyte i bussen så begav vi oss till teaterkällarn för middag.


Maten var god och det var trevligt med en sjungande serveringspersonal. Dock så blev det lite allergiproblem som fördunklade middagen men ingen som miste livet som tur var.

Föreställningen var helt underbar och förtrollane. Det finns mycket och lite att säga om den men jag säger bara detta:
Se Den!!!

Efter en lagom obekvän resa hem så landade vi i Eskilstuna ungefär 06:30.
Mötte reveljen på vägen hem. Kändes skönt att inte gå med där efter den helgen.

Igår kväll så hade vi ett kort rep med kören inför Stefans Majgala. Var en ganska tukad grupp där och energin var väl inte på topp. Men det gick ganska bra. Väl hemma så var det inte långt till sängen så nu efter en 11 timmars sömn så känner jag mig ganska utvilad..

Malmö

Sitter just nu på Hilton Malmö City och ska strax bege mig ut på staden med J.
Resan ner gick bra och middagen var god. Återkommer senare med bilder och så.

RSS 2.0