lördag 2010-01-30

Lördag ja.
Veckorna bara snurrar förbi. Igårkväll hamnade jag i Mälarbaden och åt tacos, det var gott, sen vart det en lugn kväll hemma. Den här elgen har jag inget inplanerat, riktigt skönt. Sitter just nu ochska alldeles strax iväg och fika frukost med bror och V. Sen bär det av ut mot Mälarbaden för att skotta av plasttaket vid altanen, och sen lite gratis mat. Ikväll blir det antagligen lugnt, kanske ska läsa lite också. Vi får se. Kanske dyker in här en sväng och skiver någonting mer vem vet.
Lämnar er med dagens låt:


//R

Fredag 2010-01-29

Tack Liza!!! :)

Idag är det fredag igen, veckorna går sjukt fort.
Hittills har jag haft en ganska produktiv dag.
Klockan ringde kl 7, var tydligen trött för nästa gång jag slog upp ögonen så var hon halv nio :p
Gick till Msp och fick hjälp av far att faxa in mitt antagningsbevis till studentkåren på Uppsala Universitet. Sen så gick jag till skolan och åt frukost och har läst. Jag har redan nu läst så långt som jag hade panerat så jag har en liten paus nu innan jag borrar ner näsan i boken igen. Under den här pausen har jag beställt studielitteratur till resten av terminen. Det var ju bara 1500 kronor, som hittat.. men får ju det betalt så det är bra :)

Resten av dagen lär väl innehålla lunch med bror, sen så blir det lugnt innan det blir lite tacos ute hos föräldrarna ikväll. Sen vet jag inte. Kanske ska fortsätta städa lägenheten. Jag dammade, dammsök och svabbade hela hallen igår, så nu är det rent där iaf :) Alltid en början.

Lämnar er med dagens låt:

//R


Torsdag 2010-01-28

Det är min namnsdag idag.

Ingen har grattat mig ännu, får väl se om det ändrar sig.
Sitter i Västerås och har precis blivit klara med första inlämningsuppgiften. Skönt så man hinner hem med en tidigare buss. Har snöat en massa idag med och bussresan hit gick sjukt långsamt.
Har inte hänt så mycket för övrigt idag. Har rep med skyttarna ikväll. Får se om jag vill vila mina läppar eller hur jag ska göra.
Dagens låt blir denna:

 

//R


Onsdag 2010-01-27

Bllev lite senareän igår innan det blev ett inlägg.

Dagen började med att jag satte mig på bussen kl 08:15 för att åka till Västerås. Där var det en grymt seg föreläsning idag, höll på att somna. Kom hem med bussen kl 13 typ och gick då till Hemköp för att köpa mat att laga till efter ett recept. Springer runt där i en halvtimme och hittar inte det jag jetar efter, inte så konstigt för när jag frågar så framkommer det att det var slut. Då blev jag trött och gick förbi eleonora och tog en pizza.
Efter det så har det varit en slapp eftermiddag och nu ska jag snart röra mig mot kammarkörens repetition.
Men först dagens låt:

//R

Hopp och förtvivlan

Har hunnit med en hel del idag.
Gick en sväng på stan efter lunchen med bror och hamnade på Akademiokhandeln där jag stötte på en bok jag väntat på i flera år. Gissa om jag blev glad:
jordan

Denna bok har jag väntat på ända sedan Robert jordan gick bort 2007 under tiden han slutförde den. Det är en av de avslutande böckerna i hans wheel of time-serie som på svenska heter "Sagan om Drakens återkomst" Uppfattade det lite snabbt i affären som att detta var den sista boken och att då borde översättningarna börja ramla in om något halvår.
Efter lite research på nättet så har jag insett att ovanstående bok kom ut i oktober 2009 (visst är jag snabb), det är den första av tre böcker som kommer att avsluta serien, de övriga två böckerna ges ut 2010 och 2011 samt att Nordstedts förlag som utgivit översättningarna på de tidigare 11 böckerna inte kommer att ge ut någon översättning på avslutningen av serien då de anser att efterfrågan är för liten. Det sista gör mig ganska upprörd och jag anser det vara en skymf att inte slutföra en serie som man börjat på. Klart att de inte säljer så mycket Jordan nu för tiden för senaste boken kom väl ut 2005 eller nåt sånt men jag tror att suget efter avslutningen är väldigt stort. Sen är det väldigt surt eftersom jag äger samtliga tidigare böcker på svenska och kommer då att ha en ofullständig fantasyserie som just nu består av 22 böcker.

Så som jag ser det har jag egentligen nu då två val att göra. Det enklaste är helt enkelt att skita i originalspråket och hoppas att någon tar sig för att översätta samt ge ut de sista böckerna så jag få läsa slutet. Det andra är att börja låna böckerna på engelska från början. Med tanke på min läsningshastighet på engelska så kan jag kanske tänkas vara klar med detta någon gång 2015 eller så. Blir trots allt 14 böcker med nog runt 500 sidor per bock så det är en del engelsk text. Det sista alternativet känns väldigt tung eftersom jag då samtidigt ska läsa in en massa studielitteratur.

Det har bildats en grupp på Facebook som vill försöka hitta ett förlag som vill översätta böckerna, i dagsläget har gruppen typ 25 medlemmar så det känns inte som om den chansen är så stor men gå gärna med om ni vill. Den heter Wheel Of Time upproret och nås genom länken här!

Tillbaka till finansieringsboken

//R

Tisdagen 2010-01-26

Det blev föreläsning igår.
Dock så tog jag ledigt från orkestern, inte så kul att spela när man är täpt i näsan.

Idag så ska jag strax iväg till skolan för att städa bort lite rester från förra terminen. Är ett grupparbete som vi fick rest på. Skönt att få det klart. Annars så blir det nog sitta i skolan och läsa. Haren del att läsa ikapp eftersom det inte blev så mycket läsa av när jag var deckad i helgen.

Så dagens planer ser ut som följer.

  1. Gå till skolan och äta frukost samt läsa lite i finansieringsboken.
  2. Göra klart grupparbetet och skicka in det.
  3. Fortsätta läsa finansieringsboken
  4. Ev äta lunch med min bror
  5. Slutligen läsa i finansieringsboken.
  6. Nämnde jag finansieringsboken :p
Så vi får se vad kvällen har att ge sen, lämnar er med en nostalgitripp och följande låt:

God morgon

Då var det måndag igen.

Har varit i stort sett däckad hela helgen. Genomförkyld.
Sitter just nu och funderar på om jag ska vara sjuk idag eller om jag ska bege mig till västerås.. Skulle nog vara bra att vara där men känner det som att näsan är en enda stor sårskorpa.
Mysigt eller hur :p

Avslutar med denna låt:

Kvällens låt


Träningsvärk

Det var tydligen inte första gången jag har haft träningsvärk, men det är väl bra typ. Har haft en träningsfri dag och ska försöka dram mig mot gymmet imorgon.
Idag så tog jag en fika med bror och V på smak innan det var dags för rep inför konserten imorgon.  Det gick väl så ba som man kunde tro med tanke på att det var myket folk borta. Låter nog bättre imorgon.
Efter detrepet så syndade jag och tog mig till American med V. Jag var hungrig och det var det eller två hamburgare hemma. så vart väl inte så mycket sämre, försöker intala mig det iaf.
Nu så sitter jag hemma och har prcis skrivit klart ett arbete som ska lämnas in vid konserten imorgon. Sen är förhoppningsvis de poängen i hamn.

Morgondagen har följande punkter på sitt program:
  • Träning på forevers gym
  • Lunch med bror, se om jag kan övertala honom att inte äta American ;)
  • Genrep
  • Konsert med högskolekören. 7,5 hp påväg in :)
Det borde inte vara en omjlig lista att klara av.
Nu blir det tv och slappa innan sängen.

//R

Kall promenad

Har precis kommit hem ifrån en kall promenad. Tog vägen runt närjeholme och över bron och tillbaka. Det tog en timma ungefär. Var som ni förstår ganska kallt. Men jag känner mig ganska nyttig. Nu ska jag nog hoppa ner i badet för att värma upp kroppen innan jag ska dra mig mot högskolan och köpa ännu en bok.

//R

Mitt nya liv dag 3

Jag håller ihop det.
Dagen började bra med attvakna ganska pigg. Käkade frukost och gjorde mig iordning för att vara i skolan kl 9. Där så köpte jag en bok till nästa kurs, en av de två vi ska börja med så det var skönt att få tag på den. Sen var det seminarium. K hade problem med tågen från Flen så han frånvarade vilket var ok för läraren. Vi fick en liten rest och den får då helt sonika K göra :P Efter det så gick jag till Forever för att träna och tog i lite mer idag så det lär kännas imorgon, sen gick jag hem. Nu har jag precis ätit lite hemmagjord pizza och känner mig lagom mätt. Det var precis förbi en tjej här och köpte lite av min gamla litteratur så det är skönt att det kommer in lite pengar oxå.

Vägde mig idag. Blev förvånad när jag vägde ungefär 5 kg mindre än min toppnotering som gjorde att jag bestämde mig för att minska ner på läsk och lite annat. Intressant med tanke på att jag inte har tränat någonting samt att julen har varit och då har jag väl inte levt så nyttigt. Känns peppande, får vi se hur länge man stannar här. Skulle nog behöva bli av med en 10-15kg till om man ska vara helt ärlig men har ingen brådska. Bara kul att se någon förbättring :)

Nu väntar jag på att S ska komma över så ska jag hjälpa henne att plugga inför hennes omtenta på fredag.

//R

Årets första inlägg - Mitt nya liv!?

Då har det gått nästan två veckor på det nya året och jag har ännu inte skrivit någonting i bloggen.
Kanske är dags nu.

Mitt nya liv har förhoppningsvis börjat denna vecka.
Tanken är att jag ska komma igång med träning samt laga mer mat hemma.
Inte så stora mål kan tyckas men vis av erfarenhet brukar träningen funka i ett par veckor sen dyker det upp anledningar till att man inte kan gå dit och sen går det utför. Vad gäller maten så är det bara så tråkigt att laga mat själv så det är en anledning, nästa steg är att ha med sig matlåda till plugget men får se hur det går.
Denna veckan så funkar det bra iaf, igår var jag och tränad och sen så blev det pannkakor när jag kom hem.
Idag så hade jag bestämt att äta lunch med J, men när vi träffades så föreslog jag att vi skulle gå hem till mig och laga lunch istället och det tyckte han var en bra idé. Så det blev biff enchilada från Arlakökets kokbok. Det var enkelt att göra och väldigt gott. Så det blir säkert någon mer dag.

Imorgon är det terminens sista lektion i skolan. Ja terminen tar slut på söndag och vårterminen börjar på måndag den 18/1. Vi har seminarium på It-artikeln som vi slutförde innan jul så det ska nog gå bra. Efter den så ska det bära av till gymmet för lite tränande, sen hem och laga mat och hjälpa S att plugga inför hennes omtenta på fredag. Så förhoppningsvis klarar jag mitt nya liv en dag till.

Men nu måste jag plugga på texten inför seminariet imorgon.

//R

RSS 2.0