Intressant vinkling

Sitter här och blir fascinerad över medias bevakning om Socialdemokraternas skuggbudget.
DN.se har i dagsläget en ledare skriven av Mona Sahlin och Tomas Östros med lite läsarkommentarer men inget redaktionellt.
Expressen.se slår på stora skrämseltrumman med "S vill chockhöja skatten för rika" inte helt oväntat med tanke på deras politiska inriktning.
Tv4 lägger bort fokus från sakfrågan utan tycker det är ett stort misslyckande att inte S, V och Mp inte klarar av att komma med en samlad skuggbudget.
Aftonbladet.se tycker tydligen Lettermans sexaffär är mer ntressant, hörde jag skvallertidning någonstans ;)
Det känns som att media fortfarande betraktar det som S gör väldigt kritiskt så som att de vore i regeringsställning. Däremot så är de oftast väldigt positiva till det mesta som regeringen framställer.
Samtliga media ovan styrs ju av kommersiella krafter och det är väl inte helt oväntat att de har en lätt blå nyans över sin bevakning. DN:s politiska åskådning har jag faktiskt inte riktigt koll på och deras anti-rapportering kan tyda på att de iaf inte är blå.
Har inte heller sett hur Svt eller SR rapporterat om det hela. Hoppas att det handlar mer om sakfrågan och sen får var och en besluta vad man tycker om det än att de lägger in en massa värderingar i det budskap som tittaren/lyssnaren får.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0