Inga extra pengar till kommuner och landsting

Jahapp.
Då kom det beskedet man kanske innerst inne väntade sig men ändå inte trodde att de skulle våga ge. Det blir inga extra pengar till kommuner och landsting i år. Man funderar på vad vår regering lever i för bubbla.
Det stora problemet grundlades direkt efter valet när de ändrade reglerna för a-kassorna som innebar en höjning av avgfterna samt försäring av ersättningen. Detta för att staten inte skulle subventionera a-kassorna och staten skulle därigenom få loss pengar till att sänka skatterna. Det som hände var att ett antal månniskor gick ur a-kassorna för att de inte hade råd att vara kvar eller tyckte att det var för dyrt.
När det sen blir lågkonjuktur så blir en massa människor som då inte har a-kassa arbetslösa och hamnar i händerna på kommunernas försöjningsstöd. Och vips så har staten flyttat kostnaden från staten till kommunerna.Men får kommunerna tillskott för det. Nej det går ju inte för då kan de ju inte sänka skatterna.
Sen så innebär ju massarbetslöshet att kommunernas intäkter minskar när skatteunderlaget försvnner. Så kontentan är att regeringens politik innebär att kommunerna får ökade utgifter samt minskade inkomster i det läget som är i sverige idag.
Men det är klart. Det är ju viktigare att sänka skatterna för de som tjänar mest än att se till att det finns lärare i skolorna och sjukvårdspersonal. För det finns ju privatskolor och privatsjukhus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0